Ένα μοναδικό event γευσιγνωσίας στο εστιατόριο Monte Vista την Πέμπτη 16 Μαΐου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Whiskey.

Τι είναι το whisk(e)y; Από τι γίνεται; Πώς πίνεται;Πώς συνδυάζεται;

Ο Γιώτης Αγγελίδης μέσα από τη γευσιγνωσία πέντε διαφορετικών single malts της Σκωτίας θα μυήσει τους καλεσμένους σε ένα απολαυστικό ταξίδι αρωμάτων και θα απαντήσει σε απορίες για το whisk(e)y, θα μιλήσει για την ιστορία και την παραγωγή του και θα αποκαλύψει μυστικά για το σωστό σερβίρισμα και την απόλαυσή του.

Κάθε ένα από τα πέντε στάδια της γευσιγνωσίας συνδυάζεται γευστικά με το ιδανικό γαστρονομικό pairing των executive chef Ιωάννη Κίτσαλη, chef Ηλία Ευαγγελόπουλου και του pastry chef Νικόλαου Γουρζή για να απογειώσει την εμπειρία.  

Συγκεκριμένα:

Glenkinchie 12 y.o. Lowland

Monte Vista θαλασσινών – Monte Vista seafood

Γαρίδες στον ατμό με lime / Καπνιστός Σολομός / Σαλάτα Κινόα / Mesclun και dressing Εσπεριδοειδών

Steamed Shrimp Lime / Smoked Salmon / Quinoa Salad / Mesclun & Citrus Dressing

Oban 14 y. o. – West Highlands

Ελληνικά και διεθνή τυριά – Greek and International Cheeses

Γραβιέρα Κρήτης / Παρμεζάνα Reggiano / Rulo de Cabra / Κριτσίνια Βασιλικού και Ντομάτας / Chutney μαστίχας αχλαδιού

Cretan Graviera / Parmesan Reggiano / Rulo de Cabra / Basil and Tomato Bread Sticks / Pear Mastic Chutney

Talisker 10 y.o. – Skye

Ταρτάρ Σολομού –  Salmon Tartar

Πιπερόριζα / Τσίλι / Πίκλα / Παντζάρι / Τζελ Λεμονιού και Φύτρες Αρακά

Ginger / Chili / Pickled Beetroot/ Lemon gel and Pea Sprouts

Lagavulin 16 y.o.  – Islay

Φιλέτο Μόσχου Ταλιάτα – Beef Fillet Tagliata

Αφρός από Roquefort / τριπλό-τηγανισμένες πατάτες και Σαλάτα Ρόκας με ξύδι Βαλσάμικο

Roquefort foam / triple fried potatoes / Arugula Salad with Balsamic Vinegar

Dalwhinnie 15 y. o. – Highlands

Λάβα σοκολάτας με παγωτό φράουλα

Lava Chocolate Soufflé with strawberry ice cream

Ώρα Έναρξης 19:30

Κόστος συμμετοχής 50€/άτομο

Πληροφορίες και κρατήσεις στο 210-2421002 (18:30-01:00)